ZIEN & BELEVEN

Uit eten met de kinderen

Je vindt in Zeeland veel kindvriendelijke restaurants, waar je ook heerlijk kunt eten. Vaak met een speelhoek en speciale kindermenu’s.

Strandpaviljoens

Dineren met het geluid van de zee op de achtergrond. Heerlijk genieten van een visspies of een pannetje mosselen, na een lange dag op het strand. Je vindt strand- en dijkpaviljoens langs de gehele Zeeuwse kust.

Mosselrestaurants

Overal in Zeeland kun je mosselen eten wanneer de R in de maand zit. Maar een aantal restaurants, met name in mosseldorpen Yerseke en Philippine, is echt gespecialiseerd in mosselen.

Kajakken en kanoën

Het Veerse Meer en de Grevelingen zijn met hun vele eilandjes ideaal voor een heerlijke kano- of kajaktocht, maar het is ook heerlijk om met een zeewaardige kano een stuk langs de Noordzeekust te peddelen.

Blokarten en kitebuggyen

Bij blokarten en kitebuggyen scheer je met behulp van een surfzeil of kite op een klein karretje over het zand. Zo kun je dus ook ’s winters nog genieten van de snelheid en de kick zoals je die kent van de watersport maar dan wel lekker droog.

Waterskiën en wakeboarden

Er zijn volop mogelijkheden voor deze watersporten, maar deze zijn wel plaatsgebonden. Op het Veerse Meer en het Grevelingenmeer zijn twee snelvaar- banen gemarkeerd.

Varen

Alle Zeeuwse wateren zijn prachtig om per boot te verkennen Of je nu wilt genieten van de kick van een hele dag in een tuigje hangen in je katamaran of dat je liever in alle luxe tot rust komt op je motorjacht

Sterrenrestaurants

De Zeeuwse chefs werken veel met lokale producten: oesters, Oosterscheldekreeft en zeekraal. En dat doen ze goed, want Zeeland heeft, met name in Zeeuws-Vlaanderen, veel restaurants met één of meerdere Michelinsterren.

Visrestaurants

Zeeland kent een groot aantal visrestaurants waar je de heerlijkste schol, tong, kabeljauw en poon krijgt geserveerd. En wat dacht je van een goed gevulde vissoep? Zalig!

Surfen

Zeeland kent al jaren een grote surfscene. Het Veerse Meer en de Grevelingen zijn populaire surfstekken en alle stranden waar je kitesurfers vindt, zijn vanwege de wind ook populair bij surfers.

Kiten

Wat een kick! Door de wind voortgetrokken worden door het water en op je board de mooiste trucs uithalen. Je kunt op verschillende Zeeuwse stranden kiten.

Zeelandpas

Met de ZeelandPas krijg je geweldige voordelen bij attracties, musea, horeca en andere belevenissen.

Inlagen kenmerkend voor Noord-Beveland

Inlagen zijn kleine, secundair gevormde polders, die achter de zeedijk liggen op plaatsen waar men een dijkdoorbraak vreesde. Het waren oorspronkelijk akkers en weiden. Deze diepgelegen natte moerassen zijn mooie, waardevolle natuurgebieden. De inlagen zijn erg belangrijk voor vogels. Vanaf de vele dijken zijn de inlagen goed te overzien.

Nationaal Park Oosterschelde

ationaal Park Oosterschelde is een uniek en dynamisch natuurgebied en ligt aan de noord en oostkant van Noord-Beveland. Dankzij de afwisseling van eb en vloed en de aanwezigheid van zout en zoet water leven er duizenden vogels en planten waaronder o.a. lamsoor en zeekraal.

De Noord-Beveland Express

Noord-Beveland is een veelzijdig eiland waar van alles te beleven valt. Met ons busvervoer ontdekt u het zelf. Stap uit waar u wilt en neem één van de volgende bussen om weer verder te gaan.